Museum Headquarters


2015

Headquarter Offices and Art Collections Center

New York, USA

Client: Confidential

220,000 SF

Invited Competition


Thermal Engineering

Transsolar, Stuttgart

Communications Design

MTWTF, New York



The museum headquarters introduces a model for future work based on interacting with things. The program is organized around objects that can be seen and appreciated in person. Located at the heart of the building are spaces where everyone experiences art. The areas where curators, conservators, archivists, and preparators work with objects of art are interwoven with spaces for administrators and general staff so that the entire workflow orbits around the labor of displaying, conserving, and sharing pieces from the museum’s world renown collections of modern and contemporary art.

 

Conceived in collaboration with the thermal engineering firm Transsolar, the spaces receive generous levels of daylight and are set to comfortable temperatures while reducing energy demand in this extremely energy-intensive and climate-sensitive type of building.


Project Team

Design: Inaba Williams - Jeffrey Inaba, Darien Williams, Yoichiro Mizuno, Sharon Leung, Zhonghan Huang, Ma Ning, Bian Lin, Hao Li, Galen Pardee, Benedict Clouette, Corliss Ng

Thermal Engineering: Transsolar - Matthias Schuler, Nadir Abdessemed

Communications Design: MTWTF - Glen Cummings, Sarah Dunham